Nu är maken och jag på några dagars höstsemester i Toscana. In i huset därhemma flyttade min snälla mamma för att ta hand om barn och katter.

image

Vi flög till Rom (planen var att flyga till Pisa men jag vet inte om inte flygen gick eller om tiderna inte passade eller varför det blev Rom istället, det var så länge sedan vi bokade att jag har glömt det nu) Hursomhelst så hämtade vi ut vår hyrbil och reste norrut. Efter någon timme var det dags för lunch så vi svängde av från motorvägen och hamnade i en liten håla. Det verkade finnas en enda restaurang förutom ett snabbmatshak, så vi parkerade och började gå mot restaurangen. Men den var svår att hitta så vi stoppade ett sällskap italienska affärsmän och frågade. Då sa en av dem att restaurangen var sådär, och rekommenderade istället ett annat ställe några kilometer bort, uppe i bergen. Vi åkte dit och det var ett lyckat drag. Tyvärr hade de inte pasta på lunchen som jag hade tänkt mig, utan bara kött. Jag är ju inte överförtjust köttätare direkt men det fanns ju inget att välja på – och det var faktiskt riktigt gott. Väldigt trevligt ställe också!

image

Sedan reste vi vidare mot San Gimignano. Hade bokat ett litet ställe som visade sig vara en fin lägenhet, centralt belägen. Tyvärr var det lite mankemang innan vi kom in där. Hade mailat värden att vi skulle komma mellan 18 och 19 och när vi hade en halvtimme kvar ringde jag och sa det. Sedan ringde jag igen när vi stod utanför och ingen var där. När både polisen och en granne engagerat sig i saken ringde vi en tredje gång och då var de äntligen på väg. Såååå trött man blir när man måste stå ute och vänta en halvtimme med bilen parkerad i en trång gränd så alla som passerar är jätteirriterade.

Till slut kom det i alla fall någon och släppte in oss i en väldigt trevlig lägenhet. Vi åkte sedan iväg och parkerade bilen och gick en sväng på stan.

image

image

image

Tog lite att dricka på ett ställe, men klockan gick. Vi hade tänkt gå tillbaka och byta om, men valde att istället försöka hitta någonstans att äta. Restauranger finns det gott om och till slut hittade vi ett litet oansenligt ställe nära torget, men i ett litet hörn. Priserna var förvånansvärt låga och där fanns bara sex bord och en vänlig dam som tog emot oss. Ytterligare två par satt i restaurangen. Och vilken överraskning! Såååå gott! Vi fick in en tallrik med lokalt kött, skinka och salami samt lokala goda ostar. Bara den blev vi proppmätta på och åt inte upp allt eftersom vi beställt pasta också.

image

Sedan kom pastan – ravioli med fyra ostar till mig och salsiccia med tryffel till Jörgen. Hemgjord och färsk och sådär precis perfekt al dente. Efter det rullade vi nästan ut – och det hade börjat regna så vi småsprang ”hem”.

Imorgon reser vi vidare till Montecatini Terme.