Utmed den tyska korsvirkesvägen ligger Wolfenbüttel, en stad som varit omnämnd sedan början av 1100-talet. Vi bestämde oss för att åka in och kolla – dessutom var vi kaffesugna.

När vi körde mot centrum såg vi en stor byggnad som vi gissade var en gymnasieskola. Men när vi kom närmare stod det Jägermeister på huset. Kanske inte en skola ändå – det visade sig att Jägermeister har sitt säte här. Tänk vad man får lära sig.

Överallt finns fina hus och mysiga gränder.

Staden fick en gång epitetet  ”De andliga livets och de sköna konsternas stad”. I staden tronar också det ståtliga barockslottet.

Vid Schlossplatz ligger detta fina slott.

Erik hade dessutom dopdag och 31 oktober, reformationsdagen, firas förstås i de lutherska delarna av Tyskland så det är ingen risk att vi missar den. Och sugna på kaffe var vi ju redan så det blev ett cafebesök. Med 17 grader och sol var det inte så svårt att välja var vi skulle inta eftermiddagskaffet – på uteserveringen såklart!

Erik firade dopdagen med vaniljlatte och citrontårta.