Så blev det novemberlov och efterlängtad ledighet. Vi har åkt på en liten resa. Den har blivit uppskjuten hur många gånger som helst (vi skulle åkt påsklovet 2020) och dessutom skulle vi egentligen till Amsterdam. Men eftersom Moderna-vaccinet drogs tillbaka för ungdomar hann inte 17-åringen få sin andra spruta i tid och eftersom restriktionerna är strängare i Nederländerna fick det bli Tyskland denna gång. Vi testar honom helt enkelt efter behov och gällande regler!

Resan började med några städer utefter den tyska korsvirkesvägen. Det är en sträcka på totalt nästan 300 mil. Men så långt åker vi förstås inte. 

Vi tog Kielfärjan denna gång (skönt att komma en bra bit medan vi sover) och tog sedan sikte på den lilla staden Bleckede där vi åt lunch. 

Det blev en grekisk restaurang.
Här i Bleckede börjar alltså korsvirkesvägen.

Sedan gick resan vidare till Hitzacker, Dannenberg och Lüchow.

Hitzacker.
Tehuset i Dannenberg.

Kvällen tillbringades i Salzwedel där vi åt middag på en utmärkt italiensk restaurang vid namn Da Gaetano. Morgonen därpå kikade vi på stan i dagsljus.

Så reste vi vidare till Königslutter. Vi var hungriga och hamnade på ett mysigt värdshus för lunch. Vi fick vänta på maten men det var det värt. Fantastiskt gott!

Värdshuset är givetvis inrymt i ett gammalt korsvirkeshus.
Sonen beställde in en rejäl Schnitzel Wienerart.

Så var det dags för en oväntad höjdpunkt, nämligen staden Wolfenbüttel. Men det får bli ett eget inlägg!