Så var vi i London för att barnen skulle utkvittera en julklapp, nämligen en Londonresa med musikalbesök.  Vi har varit i London med barnen förut och då klarade vi av de flesta ”måsten”. Den här gången skulle vi som sagt gå på musikal och så fick alla välja varsin grej de vill göra. Barnen valde (förutom möjlighet till shopping) London Dungeon och Madame Tussauds. Själv skulle jag vilja åka till Portobello-marknaden för där har jag aldrig varit. Och Jörgens önskan, förutom pubbesök, var väl möjligen att slippa åka London Eye. 🙂

Vi lyfte från Landvetter i morse, tidigt. Åkte hemifrån halv fem. Gäsp!

image

Eftersom vi tog en Ryan-flight blev det Stansted och ett enkelt sätt att ta sig in till London därifrån är ju Stansted Express. Det tog nästan en timme att ta sig från flygplatsen på grund av gränskontrollen men strax efter nio var vi på tåget.

image

Från Liverpool Street Station är det bara några stationer till Tottenham Court Road där vi klev av för att promenera till hotellet. Vi bor på Radisson Blu Bloomsbury Street och fick två sådana där rum med ”connecting doors” fast den här gången var det med en liten hall emellan så vi har varsin dörr till rummen och så en gemensam dörr in till vår ”avdelning”.

Barnens rum.

Barnens rum.

Och vårt rum.

Och vårt rum.

När vi checkat in gick vi direkt till British Museum som ligger granne med hotellet. Där har vi faktiskt inte varit förut. Det är hur stort som helst så vi nöjde oss med några av avdelningarna. Erik som är otroligt historieintresserad visade sig kunna massor om antikens Egypten och även om Japan så främst besökte vi de utställningarna med honom som guide. Bland annat fick vi se mumier.

image

Sedan var det dags för barnen att shoppa upp sina sparpengar. De har inte kvitterat ut månadspengen på flera månader utan gick in för dagens shoppingrunda. Bland annat har vi nu finkammat Hollister, Victoria´s Secret, Pink, Abercrombie och Nike. Det blev en hel del inhandlat.

Erik hittade bland annat tre jättefina tröjor på River Island.

Erik hittade bland annat tre jättefina tröjor på River Island.

Klara köpte yogapants.

Klara köpte yogapants.

Vi travade och gick på Oxford Street, Regent Street och Bond Street HELA eftermiddagen men sedan var det dags att bege sig till London Dungeon där vi bokat biljetter till klockan fem.  På vägen passerades ett par landmärken.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus

Trafalgar Square

Trafalgar Square

London Eye ligger alldeles nära Dungeon.

London Eye ligger alldeles nära Dungeon.

Vi var där en halvtimme innan, visade upp utskriften från webbokningen och fick riktiga biljetter. Sedan var det ju fortfarande en stund så det blev en dricka och toabesök på caféet intill innan vi gick in på Dungeon. Det var en kul upplevelse – och lite lagom läskig – där vi lotsades genom Londons mörka historia bland halshuggningar, absurda obduktioner, läskiga frisörbesök och vi fick också träffa på Jack the Ripper på väldigt nära håll. Det hela avslutades med att vi alla blev hängda i en fartfylld attraktion som påminde om Fritt fall. 🙂

Entrén till London Dungeon.

Entrén till London Dungeon.

Efter besöket där tog vi tunnelbanan tillbaka till hotellet. Klockan var mycket, vi var jättetrötta och hungriga och stegräknaren sa att vi gått 1,7 mil!

Det fick bli besök på restaurangen mitt emot hotellet som visade sig vara en jättebra turkisk restaurang. När de kom in med maten hade de med sig ett extra bord!

Lamm till de vuxna och kyckling till barnen.

Lamm till de vuxna och kyckling till barnen.

Behöver jag säga att vi stupade i säng efter denna dag?