Vi vaknade upp i Karlsborg efter en god natts sömn. Var dock lite kallt eftersom vi inte satt på värmen, men det var ju snart fixat på morgonen, så jag somnade om igen och vaknade när Jörgen kom med kaffe. Bra man jag har!

Erik hade blivit kompis med grannkillen så han ville ”hänga” med honom en stund innan vi åkte vidare. Vi tog det lugnt och tuffade iväg framåt elvasnåret. Siktet hade vi inställt på Askersund, min gamla barndomsstad där jag bodde mellan fem och femton års ålder. De har en superpopulär ställplats som inte går att förboka och som ALLTID är full, så vi hade inga stora förhoppningar men tänkte att är vi där kring tolvtiden så kanske någon ska åka…

Vid halv tolv var vi framme och mycket riktigt, ställplatsen var proppfull och en husbil stod i kö – och ytterligare några stod på parkeringen utanför. Men ganska snabbt fick den köande bilen en plats så då körde vi in på ”köplats”. Ett par höll på att packa ihop så vi siktade in oss på deras plats. Vi behövde inte vänta i många minuter – vilken tur!

Här står vi i kö.

Här står vi i kö.

Finns lite av varje på ställplatsen.

Finns lite av varje på ställplatsen.

Som sagt, lite av varje.

Som sagt, lite av varje.

När vi hade installerat oss och fått fram trädgårdsmöbler och cyklar blev det en snabblunch i solen.

Toast och rosé!

Toast och rosé!

Sedan bar det iväg på cykel i mina barndomskvarter. Det är intressant vad bilder från barnaåren kan vara helt tokiga. När vi närmade oss Farfarsbacken där jag åkte pulka och faktiskt också skidor som liten så sa jag till Jörgen och Erik att ”Här framme kommer en brant backe så där får vi leda cyklarna uppför”. Och när vi kom fram höll jag på att skratta ihjäl mig för den såg ut så här:

Inte så brant, nej.

Inte så brant, nej.

En slänt! Men enligt min minnesbild så var den skräckinjagande brant. Fast det är klart, när man var fem år så var den kanske det…

Vi hade köpt med oss en flaska rosébubbel till mina föräldrars kompisar (frun i huset fyllde 70 år igår) men de var inte hemma. Grannen kom och skulle vattna precis när vi ringde på så de släppte in oss så vi kunde lämna bubblet och en hälsning i hallen!

Vi cyklade vidare förbi vårt gamla hus och min bästa kompis gamla hus – och mitt gamla lekis som blivit en flashig villa! Sedan bar det iväg tillbaka ner mot sjön.

Min första skola där jag gick från ettan till fyran.

Min första skola där jag gick från ettan till fyran.

Här bygger de ny högstadieskola med bibliotek, kulturhus och teater/bio med plats för 600 personer enligt en förbipasserande ortsbo.

Här bygger de ny högstadieskola med bibliotek, kulturhus och teater/bio med plats för 600 personer enligt en förbipasserande ortsbo.

Mittemot det blivande kultur- och kunskapscentrat ser det ut så här.

Mittemot det blivande kultur- och kunskapscentrat ser det ut så här.

Ställplatsen sedd från andra sidan vattnet.

Ställplatsen sedd från andra sidan vattnet.

Vackert vid hamnen och kyrkan.

Vackert vid hamnen och kyrkan.

I Landskyrkan är jag konfirmerad. Verner von Heidenstam kallade den för "Landsbygdens Riddarholmskyrka".

I Landskyrkan är jag konfirmerad. Verner von Heidenstam kallade den för ”Landsbygdens Riddarholmskyrka”.

Lite senare gick Jörgen och jag en sväng på stan, handlade på Ica och shoppade lite sommarkläder.

image

image

Så här fint är det i hamnen sett från ställplatsen.

image

image

Det blev förstås grillat ikväll också. Högrevsburgare. Så gott!

image

Erik cyklade en sväng medan vi röjde upp och diskade och sedan gick vi en promenad.

image

image

Nu blir det sällskapsspel!