Så är vi hemma igen. Vi avslutade Gotlandsresan med att åka tillbaka till Visby efter ett besök vid Roma klosterruin.

Vi parkerade på Park & Stay, fem minuters cykelväg från Söderport. Där löste vi biljett för två dygn. Sedan blev det promenad in till centrum och lite butiksbesök. Middagen åts i husbilen – jättegod laxgratäng i Omnian!

Sedan ville barnen cykla till stan och köpa godis, det var ju trots allt fredagkväll. När de kom tillbaka skulle Jörgen och jag cykla in men då ville barnen hellre stanna i husbilen och så fick det bli. Vi tog en kvällspromenad i Visby.

image

image

Så gick vi till domkyrkan och köpte biljetter till en dramatiserad kvällsguidning. Fantastiskt bra och underhållande. Det var en 1700-talsflicka och en galen klockare som höll i det hela och visade oss runt överallt. Vi klättrade upp i koret, genom vinden och över till tornen och ner igen i västra änden av domkyrkan.

Flickan kallades Lortungen av den galne klockaren.

Flickan kallades Lortungen av den galne klockaren.

Klockaren Konrad vilar ut lite på vinden.

Klockaren Konrad vilar ut lite på vinden.

Utsikt "uppifrån".

Utsikt ”uppifrån”.

Tillbaka i husbilen väntade en överraskning – barnen hade fixat fram ostbricka till oss!

image

Nästa dag var Eriks födelsedag och han väcktes med sång och paket på sängen förstås.

image

Vår fina tolvåring!

Vår fina tolvåring!

Vi hade lovat att han skulle få äta så mycket glass han orkade på Glassmagasinet i hamnen. Det är Europas största smaker och enligt hemsidan har de 290 smaker i sortimentet. Hjälp vilken glassbar! Det fanns allt. Vad sägs om champagnesorbet, ölglass, popcornglass, sill- och gräslöksglass, sockervaddsglass eller Red Bull-glass?

Glass med fyra specialkulor!

Glass med fyra specialkulor!

Sedan var vi mätta och trötta efter en ny runda i stan så vi cyklade hem till husbilen igen och vilade lite. Nån lunch behövdes inte efter det glasskalaset…

Takluckebild - min första!

Takluckebild – min första!

På kvällen fick Erik välja restaurang så redan på dagen hade han varit inne på Bad Wolf BBQ och bokat ett bord för fyra. Han hade gått förbi restaurangen kvällen innan och tyckt att det doftade så gott. Det var en amerikansk-mexikansk restaurang och han hade passat på att tala om att han fyllde år så när vi kom på kvällen stod bordet dukat!

image

Det var verkligen såååå god mat! Kan rekommenderas!

image

image

Efter maten kom servitrisen och sa att en liten fågel hade kvittrat om att det var någon som hette Erik som fyllde år, så hon bjöd på en jordnötssmör- och chokladtårta. Klara tyckte det såg så gott ut så hon gick till disken (man beställde och betalade direkt över disk) och beställde en likadan. Då bjöd de henne också! Jättesnabb och trevlig service var det dessutom!

image

Fullständigt proppmätta cyklade vi tillbaka till husbilen. På söndagmorgonen var det dags att packa ihop och förbereda för hemresa och sedan tog vi båten till Oskarshamn.