Igår kväll gick vi på restaurang. Hade tänkt oss något typiskt tyskt hak men det fanns inte så mycket att välja på i den vägen i centrala Greifswald och det som fanns var rätt dyrt. På väg tillbaka till husbilen på vår lilla promenad fick barnen se en asiatisk restaurang med buffé. Den låg några hundra meter från ställplatsen. Vi vuxna var inte överexalterade precis men efter en stunds vila i husbilen hade de övertygat oss. Tur var väl det för det var fantastiskt god mat på Shanghai som restaurangen hette.

Far och son lät sig väl smaka.

Far och son lät sig väl smaka.

Erik åt hiskeliga mängder röd och grön jello efter en stor portion mat och en tallrik thaisoppa.

Erik åt hiskeliga mängder röd och grön jello efter en stor portion mat och en tallrik thaisoppa.

Vid femtiden imorse väcktes vi av tjutande sirener. Det tog aldrig slut, tjöt och tjöt. Sedan hörde vi en tysk högtalarröst skrika ACHTUNG ACHTUNG, följt av ett långt otydligt meddelande som vi inte förstod nånting av. Men det verkade lugnt utanför och vi såg några som var ute så det verkade inte vara krig eller livsfarligt utsläpp direkt. Vi somnade om och när Jörgen gick en promenad före frukost visade sig att en stor återvinningsstation brunnit ner. Vi läste just i tidningen på nätet att det bara var en av bränderna i stan – inatt anlades fem bränder i Greifswald! Det varningen gällde var att man skulle stänga fönster och dörrar.

Efter frukost reste vi vidare. Idag är målet Oranienburg strax utanför Berlin men just nu sitter vi och fikar i Neubrandenburg.

Staden bombades svårt under andra världskriget men ringmuren är kvar.

Staden bombades svårt under andra världskriget men ringmuren är kvar.

Torget i Neubrandenburg är modernt.

Torget i Neubrandenburg är modernt.

Nu är det som sagt fikadags! Hörs igen vid nästa wifi!

img_2397