Så kom vi alltså till den lilla staden Husum. Så mysigt! Efter att ha checkat in på ställplatsen som ligger i princip mitt i stan så tog vi en promenad. Stannade på en uteservering och beställde in en öl och en Aperol Spritz.

Vi fick även menyer men förklarade att vi gärna kikade på dem men i så fall återkom senare för vi var inte så hungriga. Men oj, så mycket gott de hade på menyn – och vid bordet bredvid fick paret som satt där in en fisktallrik för två som såg såååå god ut! Så vi bestämde oss för att komma tillbaka lite senare efter en promenad.

Mitt i stan ligger Tinebrunnen och dit gick vi för att ta oss en titt.

Stadens store son är poeten och författaren Theodor Storm. Hans hus gick vi också förbi.

Det är verkligen en mysig liten stad.

Vi tog vägen om husbilen och svidade om innan vi gick tillbaka till restaurangen och beställde in en ”fischplatte” för två. Så mycket gott! Vi åt tills vi nästan storknade.

I morse vaknade vi ganska tidigt och promenerade iväg till fiskmarknaden. Den låg på andra sidan vattnet, typ 15 meter bort, men eftersom det inte fanns bro eller båt och vi inte hade lust att simma fick vi gå en omväg på 1,5 km för att komma dit. Men det var det värt. Fina vyer fick vi längs vägen.

Vi inhandlade fisk till middagen och promenerade tillbaka. Hade tänkt oss att åka till Bremerhaven men ändrade oss och satsade på Oldenburg. Men där var det fullt på ställplatsen vid kanalen (som bara har fem platser och klockan var fem på eftermiddagen) så vi åkte vidare och hamnade vid en sjö väster om Oldenburg. Det är 35 grader varmt! Vi gick ner till sjön och tittade och sedan hem för att laga middag. Fisken blev väääldigt god!

Vart vi åker i morgon har vi inte en aning om! Men antagligen i riktning mot Nederländerna.