När vi hade packat ihop igår styrde vi kosan mot Groningen. Det var en trevlig stad att flanera omkring i. Vi hade dock svårt att hitta parkeringar, för förutom några parkeringshus (där vi inte kommer in) fanns det bara entimmesparkeringar och det tyckte vi var lite tajt. Men så visade det sig att IKEA låg nästan mitt i stan och de har ju stor och bra parkering. Somliga började med lite frukost på IKEA.

Så blev det en ordentlig promenad i denna trevliga stad. Kanaler finns det överallt!

Vi tittade också in i S:ts Jozefs katedral.

Så kom vi till Martinitoren där det fanns ett mysigt café. Där blev det varsin kopp kaffe.

Sedan gick vi tillbaka till husbilen och reste vidare. Vi åkte via Lauwersoog högst upp i norr och åt lunch på en parkering där, med utsikt över vattnet. Sedan reste vi vidare och hade ställt in gps:en på Harlingen. Men så passerade vi Leeuwarden och enligt Tripadvisor så skulle det vara trevligt där. Vi åkte in och kollade och hittade en jättefin ställplats med några platser i gästhamnen. Nu bor vi alldeles vid kanalen! Så här ser det ut från min säng.

Det blåste ganska mycket så en promenad till gamla stan, 2,5 km bort, kändes inte så lockande. Men dit ville vi ju! Det var bara att ta fram och fälla upp cyklarna! (Vi har hopfällbara). Det är så otroligt cykelanpassat här och det är verkligen cyklar överallt. Det finns cykelställ varthelst man tittar och vi lyckades hitta några lediga ”p-platser” för våra cyklar.

Så gick en sväng på stan, tog lite att dricka på en uteservering och njöt av folklivet. Den här staden kan vi verkligen rekommendera.

Efter cykelturen tillbaka och middag i husbilen blev det Netflixkväll. Wifi på ställplatsen!