Vi började dagen med besök på vingården Fattoria il Poggio. Först träffade på en trevlig kvinna som ville börja sälja toscanska produkter till butiker i Sverige och sökte tips på hur hon skulle gå tillväga. Vi utbytte visitkort och pratade en stund.

Sedan blev vi visade runt av en annan kvinna som arbetar på gården. Mycket trevligt!

image

image

image

image

Vi fick med oss både vin, pesto och tomatröra till bruschetta från butiken.

Sedan reste vi vidare upp till staden Montecarlo. Precis som många toscanska städer är den högt belägen. Där laddade man för sin stora chokladfestival som börjar imorgon! Typiskt att vi kom en dag för tidigt!

image

image

image

Sedan stannade vi vid ett köpcentrum och köpte lite ost och bröd – så var lunchen fixad med grejerna från vingården!

Vi tog det lugnt på hotellrummet innan vi gick ut på en långpromenad i stan, besökte marknaden och kollade in några av ”termerna” som staden är känd för. Blev dock inget bad den här gången.

image

Att hitta en restaurang var faktiskt inte helt lätt – det finns inte jättemånga. Tillbaka på hotellet frågade vi killen i receptionen och han sa att de bästa restaurangerna finns i gamla stan uppe på berget. Men dit orkade vi inte åka igen så vi fick tips på en fiskrestaurang. Den var dock inte öppen när vi spatserade förbi på kvällen så vi hittade istället en utmärkt liten trattoria där vi åt god toscansk mat.

Min förrätt blev rökt svärdfisk. Såg lite mysko ut men var väldigt gott. Det smakade mer som lätt kött än som fisk faktiskt – typ som väldigt fin och tunt skivad kassler.

image