Första gången jag var i Rom kastade jag ett mynt i Fontana di Trevi så att jag säkert skulle komma tillbaka. Jag måste ha kastar väldigt bra för nu är jag här för 11:e gången.

Vi anlände igår och begav oss till vårt boende. Har ju allt oftare börjat hyra lägenheter eftersom vi är såååå trötta på hotellrum. Paolo mötte upp med nycklar – jättefin lägenhet!

Sedan gick vi ut på stan en sväng och åt sen lunch på en liten trattoria.

Michelangelos behornade Mose fick ett besök igen. (Finns i San Pietro in Vincoli).

IMG_5056

Här finns också de kedjor som aposteln Petrus var fjättrad med i Jerusalem och här i Rom där han ju också avrättades (korsfästes som bekant upp och ner).

IMG_5057

Sedan gick vi och handlade lite och gick tillbaka till lägenheten och sov en stund!

Vi var inte så hungriga efter den sena lunchen utan tog det lugnt och gick ut rätt sent. Det blev en Aperol Spritz på Operans uteservering. Kyparen kom med en hälsning från kocken!

IMG_5058

Sedan gick vi till en mysig restaurang med takterrass. Där blev det pasta al ragu till Jörgen och underbar räkrisotto till mig.

IMG_5059

Sedan var vi proppmätta och trötta och promenerade hemåt.

Idag gick vi ut efter frukost i jakt efter födelsedagspresent till sonen. Det vi tänkt fanns dock inte i rätt storlek så det blev en lång promenad hemåt igen. Gick förbi diverse romerska monument av olika slag.IMG_5061

IMG_5062

IMG_5063

IMG_5064

Och en marknad!

IMG_5060

Vi köpte lite focaccia, ost och salami och fixade enkel lunch i lägenheten. Det blir nog mat så det räcker ikväll. Mer om det i nästa inlägg!