Igår firade vi 15-årig bröllopsdag och då ville vi göra något festligt och annorlunda. Så för flera månader sedan hade vi bokat en matvandring med Eating Italy. Vi valde en tur som hette Twilight Trastevere. Såååå himla trevligt.

Vid samlingspunkten mötte vi de andra deltagarna. Vår guide Domenico, och ett par från Australien, ett par från England och fem amerikaner. Det visade sig att de två amerikanska paren båda var i Rom för att fira femårig bröllopsdag, vi firade ju 15 och paret från England var nygift!

Första stoppet var på Da Enzo al 29. Där fick vi parmaskinka, melon och en speciell sorts mozzarella (eller rättare sagt från en specifik del av tillverkningen). Jättegott! Till det ett litet glas Prosecco.

IMG_5102

Nästa ställe var fantastiskt! Det hette Spirito di Vino och var inrymt i en gammal synagoga som under en period även varit kloster. Nere i en 2100 år gammalt källarrum fick vi smaka en ljuvlig köttgryta med recept från antiken. Och ett vin från vinkällaren.

IMG_5103

IMG_5104

IMG_5106

IMG_5108

Sedan gick vi till Innocenti där samma familj drivit ett litet konditori sedan 1929. Stefania är fjärde generationen och det var så oansenligt att det inte ens fanns en skylt utanför – alla i området vet ändå var det ligger! Här fick vi smaka tre ljuvligt spröda småkakor.

IMG_5110

IMG_5111

Sedan gick vi till Piero som driver Antica Norcineria, en typisk italiensk butik för fläskkött.

Först serverades pecorino och gorgonzola.

IMG_5087

Och sedan fläskkött på bröd och en liten miniöl.

IMG_5113

Så var det dags för street food. Vi gick till I Suppli och fick en liten bit pizza marinara.

IMG_5115

Och sedan en suppli – en typiskt romersk rätt. Det är en friterad risboll. Jättegott!

IMG_5116

Nästa stopp var Enoteca Ferrara där vi serverades två sorters pasta. Och vin såklart.

IMG_5117

Det var små smakportioner men här orkade jag faktiskt inte äta upp! Hur gott det än var!

Tur det var en promenad till sista stället, Fatamorgana. Där fick vi välja två kulor glass!

IMG_5119

Mätta och nöjda tackade vi vår guide och tog oss ”hem”. Det visade sig att de engelska tjejerna bodde i samma kvarter så vi delade en taxi.