Vi fortsatte vår resa söderut längs Highway 1 och nu förstod vi verkligen varför man ska åka här! Otroligt vackert längs kusten!

Första stoppet blev förstås Monterey. Även där finns en Fishermans Wharf.

Här finns förstås mycket fisk och skaldjur.

Vi hade sett på TripAdvisor att det fanns något som hette Coast Guard Pier som man inte skulle missa. Vi såg dock inga skyltar och visste inte var det låg. Det fanns inte i gps:en heller. Så vi gick in i gift shopen och frågade men damen där kände inte till det, utan sa att vi skulle fråga hennes kollega som var upptagen med en annan kund. I väntan på att hon skulle bli klar fick damen fram en karta och lyckades hitta det. Visade sig att piren bara låg 300 meter bort!

Vi gick dit och där fanns ju kustbevakningsbåtarna precis som namnet antydde. Det stod på en liten skylt att piren var öppen för allmänheten 8-17 så vi gick in genom den öppna grinden. Det märktes att det inte var så ”annonserat” för det var nästan bara vi där. Där fick vi se sjölejon på riktigt nära håll! Så kul! Även en utter simmade omkring. Men den var mest under vattnet och ville väl inte bli fotograferad. Det ville däremot sjölejonen!

När vi åkte vidare hamnade vi på en marknad igen.

Så gick färden vidare i fantastisk natur. Tyvärr visar inte bilderna hur turkosblått vattnet är.

Det fanns gott om sociala små ekorrar.

Så kom vi till Elephant Seal Vista Point. Här låg bokstavligt talat sjöelefanterna i drivor. Vilka bjässar! Inte vackra men roliga att se på.

Vi bor nu en natt i San Simeon med fin havsutsikt från rummet.

Åt middag på en restaurang nära hotellet medan solen gick ner.