Det regnade heeela natten men när vi hade packat ihop våra grejer och skulle gå ut hade det slutat! Vi gick till bilen med våra väskor.

Vår lilla hyrda pärla.

Vår lilla hyrda pärla.

Sedan var det dags att utforska den mysiga staden San Gimignano, som kallas ”Medeltidens Manhattan” på grund av att de många medeltida försvarstornen bildar en skyline här. Det var kul att få egentid i staden. Vi har varit här en gång förut, på vår tioåriga bröllopsdag, men då hade vi bokat en privatguide och åkte till flera olika ställen, så då blev det bara ett kort stopp här.

Vi började med frukost vid torget innan det var dags att gå och kolla lite i de många butikerna.

Det är mysigt i gränderna.

Det är mysigt i gränderna.

Det finns många butiker, med bland annat keramik.

Det finns många butiker, med bland annat keramik.

Vi hann också njuta av utsikten.

Utsikt över den toscanska nejden.

Utsikt över den toscanska nejden.

Sedan gick vi och köpte kombibiljetter till domen och till Museo D’arte Sacra. Vi fick låna audioguider och besökte museet först och domkyrkan sedan. Tyvärr var det fotoförbud men jag kan meddela att kyrkans båda långväggar var fulla av fresker – otroliga kalkmålningar.

Sedan var det dags att äta glass! Inte för att jag var särskilt sugen på glass men här ligger en gelateria som vunnit Glass-VM två gånger och i år utsågs till Toscanas bästa glassbar. Klart man måste ställa sig i kön och prova. Här finns all sorts glass  –  vad sägs om Olivglass, Ostglass eller Likörglass? Fast i mitt fall fick det bli skogsbär och hasselnöt. Lite mer traditionellt men sååå gott. Man kunde ta en liten bägare med två små kulor vilket ju var väldigt käckt – det fanns alla varianter och storlekar att välja på förstås.

Världens godaste glass!

Världens godaste glass!

Sedan lämnade vi San Gimignano för denna gång.