Efter en väldigt intensiv period för både oss och barnen kom vi så äntligen iväg på en vårsemester. Vart vi ska är ännu lite oklart men vi har inledningsvis siktet inställt på Bremen och Köln, sedan får vi se var vi hamnar!

Vi åkte efter jobb och skola igår och att barnen behövde lite vila stod klart innan vi ens lämnat kommungränsen.

Barnen slocknade direkt.

Barnen slocknade direkt.

Det bar iväg till Varberg där vi körde på färjan och började med att äta middag. Utbudet var ganska dåligt. Det fanns två sorters mackor i caféet och så fanns det en middagsbuffe med två rätter: fläskkött och lax. Vi valde buffén trots dåliga recensioner på nätet men den var faktiskt rätt okej.

Sedan blev det bio! Fanns även här två alternativ: en dinosauriefilm och ”Joy”. Vi valde ”Joy” och var ensamma i salongen!

Bio för oss själva.

Bio för oss själva.

Vi blev lite förvånade över att Leonardo di Caprio var med i filmen och trodde först det var en trailer för det handlade inte alls om det vi trodde, men ganska snart insåg vi att mannen som skötte det tekniska hade fått på fel film! Istället fick vi se ”The revenant” som nyligen fick tre Oscars (och var nominerad till tolv) Det gjorde oss inget. Kanske inte helt barnvänlig, tur att barnen är såpass stora! Men bra film!

Vid midnatt var vi framme i Grenå. Ställplatsen var inte öppen än, visste vi, den var full av båtar. Men Jörgen hade ringt och pratat med hamnkaptenen som anvisat var vi kunde stå. Ingen service men heller ingen kostnad och vi skulle bara stå några timmar eftersom tidig avfärd väntade så det passade perfekt. Vi har ju allt vi behöver i bilen.

Vi somnade snart och vaknade upp till detta!

Underbar morgon i Grenå marina.

Underbar morgon i Grenå marina.

image

Nu är vi på väg mot Tyskland. Återkommer när vi har nät nästa gång.