Vi tog en rejäl sovmorgon och åt frukost i lugn och ro. Sedan åkte vi längs Mosel till Cochem där vi hade tänkt oss en promenad. Men där var det folk precis överallt och fanns ingenstans att ställa husbilen. Efter att ha letat parkering och kört fram och tillbaka i en timme gav vi upp men några bilder blev det från husbilen. Trist att inte kunna stanna för det såg supermysigt ut – dock ösregnade det så det var väl egentligen inte så lockande att ge sig ut.

image

image

Så blev det en regnig promenad i byn Alf efter att ha ätit en enkel lunch bestående av sillmacka till oss och köttbullemacka till barnen.

image

Nästa stopp blev i mysiga Zell där Jörgen och jag var för 17 år sedan. Då bodde vi på slottshotellet så vi gick dit och tog en titt.

I tornet längst upp, längst till vänster bodde vi 1999!

I tornet längst upp, längst till vänster bodde vi 1999!

Här påminns man överallt om byns stolthet: vinet Schwarze Katze.

Här påminns man överallt om byns stolthet: vinet Schwarze Katze.

Efter kaffe till de vuxna och glass till barnen åkte vi vidare till ställplatsen i Enkirch. Där var det gott om plats. Vi vilade en stund, tog det lugnt och gick sedan upp i byn för att äta middag på en jättemysig familjerestaurang som såklart även hade en vingård. Familjen beställde schnitzel medan jag valde pannkaksrulle med kallrökt lax och färskost. Det vita vinet jag beställde var så otroligt gott att vi frågade om vi kunde få köpa med det hem. Det fick vi och promenerade nöjda hem med två kassar!

Alla var nöjda med maten.

Alla var nöjda med maten.

image