Idag tog vi en kryssning på Rhen. Det går turbåtar hela tiden. Jag hade fått för mig att Assmanshausen var en trevlig by och eftersom det var tisdag var ju allt öppet igen efter påskhelgen. Så jag såg framför mig hur vi skulle flanera i små butiker och köpa med oss deras berömda röda viner och äta lunch på en liten trevlig restaurang.

I väntan på båten.

I väntan på båten.

Så kom båten och den var jättefin. Vi tog kaffe/varm choklad under resan.

Båten vi åkte med.

Båten vi åkte med.

Erik på däck.

Erik på däck.

Utsikten.

Utsikten.

Assmanshausen blev dessvärre en stor besvikelse. Byn var förvisso mysig men pytteliten och ALLT var stängt.

image

image

image

Till slut hittade vi en öppen restaurang men då var klockan så mycket att vi var tveksamma till om vi skulle hinna äta. Vi gick in och en jätteotrevlig servitris frågade om vi skulle äta eller dricka. Vi sa att vi kanske äter något litet. ”Ska ni äta eller dricka” fräste hon igen då. Äta, sa vi försiktigt. Sen kom hon med menyerna. Barnmenyn som var det enda barnen var intresserade av var då bara upp till åtta år. Vi insåg att det bara var 40 minuter tills vi behövde gå till båten och bestämde oss för att bara ta något att dricka. Då blev hon jättesur och rev åt sig besticken trots att vi förklarat att vi hade en båt att passa (andra gäster satt med bara vin eller kaffe så det var ju liksom inte förbjudet). Jag hade lite ont i halsen och var frusen så jag blev glad när det fanns gluhwein i menyn och bestämde mig för att testa det. Då skällde hon nästan ut mig och fräste att det har de bara till jul (fast det framgick ju inte av menyn). Vi fick i alla fall varsin dricka och hann betala innan båten gick men någon dricks blev det inte!

Kitschig inredning men otrevlig servitris.

Kitschig inredning men otrevlig servitris.

Så åkte vi tillbaka till ställplatsen och började vår resa norrut. När vi passerat Frankfurt var det dags att leta ställplats. Vi hittade en bredvid ett stort badhus som hette Usa-Wellenbad. Man löste ställplatsbiljett i badhuskassan. Klockan var strax över sju men vi tog med badväskorna och simhallen var öppen till 21. Vi badade och efter att vi klätt om åt vi jättegoda gyros i badhusrestaurangen. Billigt och supergott. Nu blir det pyjamas och ljudbok! Godnatt!