Igår eftermiddag bar det iväg ut i Europa! Vi åkte till Varberg – efter att ha varit och vägt ekipaget. 60 kg till godo!

Så tog vi färjan till Grenå. På båten stod buffén uppdukad och vårt bokade bord väntade. Sedan gick Erik på bio medan vi andra fick sysselsätta oss efter bästa förmåga. Kvart över elva lämnade vi Grenå och strax efter midnatt rullade vi in på Egå Marina. Det blev förstås sängdags direkt.

På morgonen fick vi se hur det såg ut – det var ju mörkt när vi kom!

IMG_0305

Vi åkte iväg kvart i åtta. Barnen tog täcken och kuddar, bältade fast sig och fortsatte sova.

Vid halv elva hade vi nått Fleggaard utanför Flensburg så då smakade det bra med frukost innan vi gick in och handlade.

IMG_0309

Så åkte vi vidare. Planen var äventyrsbadet i Kaltenkirchen där vi varit förut. Nu ville vi testa deras utomhusanläggning men med 14 grader och regn kändes det inte så lockande. Och inomhusbadet har vi ju testat så vi fortsatte några mil till och hamnade på äventyrsbadet Arriba. Det var en fin anläggning. Man och barn åkte vattenrutschbanor och jag simmade 1000 meter. Första gången jag simmade efter min förfärliga lunginflammation i februari som lungorna tog rejält stryk av, så det kändes riktigt bra även om lungkapaciteten inte är vad den borde efter två inflammationer!

Sedan ville barnen absolut till ett köpcentrum i Hamburg så vi trasslade dit. Fanns bara p-hus och där kom vi inte in under bommarna så Jörgen fick cirkulera lite medan vi sprang in. Blev lite shopping på Hollister, två hoodies till Erik och en baddräkt till Klara.

Sedan fick vi trassla oss igenom Hamburg eftersom avfarten till Autobahn var avstängd. Det tog en stund! Nu står vi på en fin ställplats i Egestorf. Naturnära! Även hör finns ett vattenparadis men det hann vi inte tests för klockan var halv nio innan vi slog läger för natten och Jörgen grillade goda hamburgare.

IMG_0316

IMG_0317

IMG_0319