Vid tiotiden lämnade vi Fulda och begav oss mot Romantiska vägen. Stannade och tankade vid Würzburg och där växte vinrankorna intill macken. Nu är vi i Franken!

IMG_0352

Första delen av Romantische Strasse visade sig vara rätt överreklamerad. Vi stannade i Lauda som skulle vara ”en känd vinstad med många kyrkor och andra gamla vackra byggnader”. Det var helt dött! Och helt utan charm! Vi åkte vidare mot vårt mål för dagen, nämligen Rothenburg ob der Tauber. NU blev det bättre! För att vara säkra på en plats hade vi faktiskt, för en gångs skull, ringt på förmiddagen och bokat plats på en camping. Där checkade vi in (Camping Tauber-Romantik). En liten jättefin camping, mer som en högklassig ställplats egentligen.

Det var knappt två kilometers promenad in till torget och bara uuuuppför. Vi knatade på i den branta backen och kom till torget och den världsberömda julaffären. Den såg inte så stor ut utifrån men därinne tog det aldrig slut! Vi gick igenom butiken på en knapp timme. Där fanns ALLT i julväg! En del fint, mycket fult men kul att se!

IMG_0360

IMG_0368

IMG_0365

När vi kom ut kom en störtskur så vi rusade in på första bästa gasthaus och tog en dricka. När vi kom ut hade det klarnat upp och vi kunde fortsätta vår promenad i denna supermysiga stad.

IMG_0369

IMG_0358

IMG_0373

IMG_0374

Sedan var det dags för middag. Vi hittade en fin uteservering och beställde varsin schnitzel. De var gigantiska!

IMG_0378

Erik var dock hungrig…

IMG_0380

…att döma av tallriken!

IMG_0384

Så var det dags för kvällens begivenhet: att följa med ”nattvakten” på en guidad vandring. Det var vi och 150 begeistrade amerikaner. Fantastiskt kul och underhållande – han tog oss igenom medeltiden och stadens tidiga historia från 1200-talet, via pesten, reformationen och renässansen till andra världskriget och nutid.

IMG_0401

Vi gick runt till olika platser i stan och avslutade med en fin utsiktsvy.

IMG_0405

Sedan promenerade vi hem till husbilen igen.