Så bar det iväg mot Nederländerna. När vi vaknade igår  morse hade vi inte en aning om vart vi skulle, annat än att vi skulle åka i riktning mot Alkmaar. Men för dagen fanns inget planerat alls. Härlig känsla, på något vis! Det var 32 grader varmt och jag kände för att sola och bada i pool, så vi googlade upp en camping med poolområde. Jag är ju verkligen ingen campingmänniska och vi bor väldigt sällan på campingplatser (det är därför vi har husbil, haha) men för poolens skull fick det bli ett undantag.

På vägen dit såg vi skyltar om ett slott. Det var dags för lunch så vi svängde av mot slottet och parkerade där. Det blev en smarrig laxmacka i bilen innan vi gick en tur på slottet och i de fina omgivningarna.

Slottet heter Evenburg, ett 1800-talsslott. Jättefint med fantastiska salar men tyvärr var det inte så möblerat så man fick ingen riktig känsla. Däremot pågick nån form av cykelutställning för det var cyklar i varenda rum, i olika varianter och från olika tidsepoker.

Fin blomsterprakt fick vi njuta av också.

I slottet fanns även en konsertsal och en mindre sal för ”mingel” där man kan ana att det höjs en del brudskålar!

Så åkte vi vidare till staden Leer några kilometer från slottet. Så mysigt! Jörgen ville flytta dit! 🙂 Vi gick en promenad i gamla stan och längs vattnet. Passar det in i resrutt och tidsschema så stannar vi kanske till här på vägen tillbaka för de hade en ställplats.

Så åkte vi in i Nederländerna och till campingen. Jörgen gick på Formel 1 och jag gick till poolen med min ljudbok. Så härligt! Idag reser vi vidare. Groningen ligger bra till för ett besök.

(Tips: klicka på bilderna för större format. Fler bilder, inlägg och stories finns också på vårt instakonto: @resaleva_se)