I fredags bar det iväg till Stenungsund med husbilen. Klaras skridskor behövde lästas ut och skridskorna fick ”läggas in” för vård över natten så resan gick först till skridskoverkstaden. Det tog inte många minuter att rita av foten så vi kunde snart resa vidare. Efter lite trassel och pyssel hittade vi till ställplatsen i gästhamnen (med hjälp av några engagerade Husbilskompisar på Facebook, tack för det!). Den var egentligen ”stängd” för säsongen så vi behövde inte betala men å andra sidan fanns ingen service att tillgå. Det gjorde dock inte så mycket. Vi har ju det vi behöver i bilen!

Ställplatsen i Stenungsund.

Ställplatsen i Stenungsund.

Klara trivs med husbilslivet.

Klara trivs med husbilslivet.

Efter en promenad in till Stenungs Torg lagade jag kvällens middag. Det blev teriyakikyckling med ris och grönsaker. Går ju väldigt bra att laga mat i en husbil, måste jag säga!

image

Efter middagen blev det spelkväll. Vi spelade Backpacker. Det var jättelänge sedan vi köpte spelet och då var barnen för små men nu tyckte alla det var jättekul. (Fast det kan man inte tro när man ser bilden.)

image

Nästa morgon efter frukost gick vi till Stenungs Torg igen. Det blev en härlig promenad i höstsolen.

image

Kvällen innan var det precis före stängningsdags men nu hade barnen siktat in sig på shopping, så det fick bli lite av den varan. Själv shoppade jag loss ordentligt – hittade en butik där det var halva reapriset och passade på såklart. Så för en gångs skull var det mamman i familjen som handlade mest!

Det var fantastiskt fint väder så tillbaka i husbilen ställde Jörgen ut möblerna medan jag fixade lunch: pasta med köttfärssås. Helt ljuvligt att sitta ute i solen och äta!

image

Sedan blev det studiebesök på en norsk bogserbåt som låg förtöjd några meter från vår husbil. En i besättningen visade oss runt till Eriks och inte minst pappans stora glädje!

image

image

Sedan var det dags att packa ihop och åka vidare mot Uddevalla. Men mer om det i nästa inlägg!