När vi lämnat familjen Mellberg åkte vi mot Hälsingland. Söder om Sundsvall hittade vi något som hette Kustvägen och skulle vara en vacker sträcka med flera ställplatser för husbil. Den var INTE särskilt husbilsvänlig. Gropig grusväg under en stor del av sträckan. Och inte så vackert heller! Bara skog och kalhyggen och inget vatten!

Så här såg vägen ut!

Så här såg vägen ut!

Vi hamnade så småningom i Delsbo där Erik började med att ta sig ett dopp.

image

image

Sedan cyklade vi till en restaurang där de hade supergod stenugnsbakad surdegspizza!

image

Nästa morgon åkte vi till Järvsö och hade tänkt oss en kopp kaffe på Lill-Babs Caffär men den öppnade inte förrän klockan 11 så vi fick åka vidare. Hamnade istället på en hälsingegård som hette Karls.

Lill-Babs hade inte öppnat...

Lill-Babs hade inte öppnat…

Men hos Karl var det öppet.

Men hos Karl var det öppet.

Mysig inredning.

Mysig inredning.

Erik köpte en lott och vann en klippdocka!

Erik köpte en lott och vann en klippdocka!

image

Sedan hämtade vi Klara som hade haft det jättebra på förlägret och nu längtar till upptaktshelgen i november.

Det blev ett snabbstopp för tankning i Avesta – och vi hann få en glimt av världens största dalahäst igen!

image

Sedan sökte vi ställplats för natten och hamnade vid Sala Silvergruva. Där var det ju väldigt trevligt! På kvällen var det pubkväll med trubadur så efter att ha grillat på ställplatsen gick vi upp och lyssnade och tog en dricka på uteserveringen.

Idag inleddes Silvergruvans dagar med en massa kul grejer. Det var marknad och aktiviteter och man kunde bli dubbad till riddare. Rätt som det var så kom riddarföljet.

image

På marknaden stod Dan Larsson och sålde böcker och berättade att var ute och försökte locka barn att läsa mer. Jättebra tyckte jag. Han skriver barn- och ungdomsdeckare och barnen blev lite tända på det så det inhandlades några böcker som förstås signerades av författaren!

image

image

Sedan skålades det i drakblod…

image

Vi åkte vidare till Västerås där Klara spanat in ett actionbad som heter Kokpunkten. Där tillbringade vi några timmar. Tog dock inte med mobilen eller kameran in så det blev inga bilder därifrån. Supercoolt ställe dock. De har byggt om en gammal fabrik till ett äventyrsbad i åtta våningar! Så häftigt! Men det får enbart bli en bild utifrån…

image

Lunch (sill och potatis) åts på parkeringen sent omsider och sedan åkte vi vidare. Fick se skyltar mot Strömsholms slott och det ville jag se eftersom Katarina Stenbock levde (och dog) där. Tyvärr var det bara en kvart kvar tills slottet stängde så vi fick nöja oss med att se det utifrån.

image

Sedan åkte vi till Westerqvarn som inte ligger långt därifrån men där var pubkvällen inställd och bara några få husbilar stod där. Barnen var inte så intresserade så vi åkte vidare och bestämde oss för att åka dit en annan gång för det ser ju himla mysigt ut där.

Istället kollade Klara upp en camping i närheten vid namn Skantzö med pooler och vattenrutschbana så vi åkte dit. Det blev bad direkt för barnen och strax innan fotbollen började serverades kasslergratäng och pasta – jag börjar få lite kläm på Omniaugnen!

image

Jag gick en promenad efter maten och ramlade på en teaterföreställning som skulle börja klockan 23. Det kunde kanske finnas några få biljetter kvar så jag gick tillbaka till husbilen och fick med mig Klara. Vi lyckades tjata oss till varsin biljett hos de trevliga biljettförsäljarna och fick uppleva Selma Lagerlöfs ”Bortbytingen” som en vandringsteater där vi gick mellan de olika scenerna. Jättebra var det och supersnygg ljussättning! De hade verkligen tagit tillvara den vackra miljön vid vattnet. Otroligt bra!

Det kom några småskurar men mestadels var det uppehåll som tur var!

Det kom några småskurar men mestadels var det uppehåll som tur var!

image

image