Sista etappen hade vi tänkt skulle gå via Löfstads slott till Bauergården. Men fördelen med att åka husbil är ju att man kan ändra sig och göra precis som man vill! Det blev inte Löfstads slott. När vi insåg att vi var i närheten av Julita gård (som fått ett helt uppslag i Sverigeboken som vi har i husbilen) så svängde vi av där istället. Där träffade vi Pettson och Findus.

image

Barnen är dock lite för stora för det så vi vandrade vidare. Gick runt på den stora gården som är ett friluftsmuseum och gick också en guidad tur i själva huvudbyggnaden. Värt ett besök men den guidade turen var kanske inte så jätteintressant (och i synnerhet inte för barnen som gäspade sig igenom rundvandringen) eftersom det handlade om en enskild gård och familj och inte så mycket om övrig svensk historia att sätta in i sammanhanget…

image

image

Det är dock fantastiskt vacker miljö att ströva runt i.

image

Efter spaghetti bolognese-lunch på parkeringen åkte vi vidare. Vi hade bestämt oss för att åka till Bauergården där ju massor av husbilar samlas. Och nog var stället fint men inte tänkte vi på att det var söndagkväll och restaurangen var stängd. Vi hade siktat in oss på restaurangbesök och hade inte så mycket i kylen som lockade (däremot i frysen men det var ju så dags!). Eftersom det bara är åtta mil hem bestämde vi oss för att åka hem istället. Till Bauergården kan vi åka en annan gång, det är ju så nära och såg verkligen jättefint ut!

Nu är vi hemma och tvättar och städar husbilen och packar om. Gotland väntar! Tjoho!