I området kring Lake Tahoe är det inte alldeles ovanligt med björn. Hotellet informerade om detta på en lapp som låg på rummet.

Jag är helt fascinerad (som ni märker) av att björnar finns i vilt tillstånd så nära och hade sååå gärna velat se en (när jag själv var i tryggt förvar inomhus). Jag sov lite dåligt inatt och när jag ändå vaknade till flera gånger var jag uppe och kikade ut genom fönstren, haha! ??

Vi åt frukost (baguette från kylen) vid poolen innan barnen vaknade.

Även soptunnorna var björnsäkra med skruvlock och rejäla gängor.

När vi packat ihop lämnade vi Lake Tahoe men åkte och tog några bilder vid sjön först.

Det här är ju även en populär vinterort vilket märktes på olika sätt. Det var nästan lite alpby över det hela. Och hotellet hade skidskåp.

Barnen införskaffade sin frukost på Subway. Erik klämde i sig en fotlång sub.

Så kom vi då till San Francisco! Jörgen körde in oss tryggt och säkert till vårt hotell mitt inne i stan.

Vi kom dit vid halv två och hade turen att få rummet med en gång. Efter ombyte gick vi ner till Fisherman’s Wharf. Vi (åtminstone de två som ätit frukost vid poolen tidigt på morgonen) var jättehungriga – och tonåringarna är ALLTID hungriga så vi gick till Chipotles och åt god mexikansk snabbmat. Sååå god kycklingsallad med guacamole.

Sedan gick vi till Pier 39 och såg oss om. Mycket folk men väldigt mysigt!

Klara hittade ”sin” affär – med bara grejer för vänsterhänta!

Vi tittade också till sjölejonen.

Och såg Alcatraz på avstånd.

Sedan promenerade vi ”hem” igen och vilade på rummet en lång stund. Ikväll har vi varit på en liten kvarterskrog och ätit middag.