Idag tog vi bilen till Golden Gate-bron. Planen var att parkera på hitsidan och gå upp på bron. Men vi missade avfarten ner till parkeringen och då gick det inte att vända så det var bara att köra över hela bron!

Nåväl, det gjorde ju inget för istället kunde vi gå hela vägen tillbaka. Jörgen gick med en bit men vände sedan för att hämta bilen och köra till andra sidan för att möta upp oss.

Så åkte vi till hotellet för att lämna bilen och promenerade sedan till Lombard Street. Det är den superkurviga serpentinvägen mitt i stan, dock svår att fotografera.

Sedan gick vi ner till Fishermans Wharf igen och åt lunch där.

Erik passade på att beställa in en Virgin Pina Colada.

Jag var tvungen att testa skaldjur förstås!

 

Avocado med räkor. Jättegott.

Sedan blev det besök på Madame Tussaud’s. Det är ju alltid kul att hänga med kändisarna!

I anslutning till vaxkabinettet ligger The Dungeon. Vi köpte kombibiljett och gick även dit. En skräckfylld vandring genom San Franciscos mörka historia. Lite likt Londonversionen (förutom själva berättelsen då) fast mycket läskigare. Jag höll på att börja gråta! ? Men vi skrattade gott när Klara plötsligt kallades upp till en galen domare i en domstol och beskylldes för att ha druckit en massa gin, uppträtt olämpligt, varit för lättklädd och dansat promiskuöst under namnet Sweaty Betty förra lördagen. Klara tyckte det var så pinsamt att hon på att dö. Men hon fick ett lindrigt straff eftersom domaren sa att hon säkert var sinnessjuk. För att bevisa det skulle hon dansa. Men det gjorde hon inte. ? Men vi blev utsläppta ändå.

Vi bestämde oss för att ta oss hem med spårvagn. Det är ju en turistgrej och absolut inte det bästa kollektiva transportmedlet om man vill ta sig fram snabbt och smidigt. Men det är klart att vi ville prova. 7 dollar per enkelbiljett och 1,5 timmes kö för att komma på själva spårvagnen men nu är det gjort! Superkul!

Vi klev av nära hotellet och spårvagnen åkte vidare.

Efter en stunds vila gick vi till en kvarterskrog dit vi fått veta att ”the locals” går och äter. Så god mat! Jörgen var alldeles lycklig över sin fläskkotlett!